Spring naar inhoud

Zaterdag 26 november: GroenLinks Nijmegen en FemNet/RozeLinks

De herfst laat zich gelden, er ligt knisperend rijp. Ik ben samen met Rocco Piers, nummer 36 van de kandidatenlijst, gezellig in de trein op weg naar Nijmegen. We bereiden ons voor op een volle dag campagne.

In Nijmegen worden we er terecht op gewezen dat niet iedereen in het land het gekke stadsdelensysteem van Amsterdam heeft meegekregen, dus iets meer informatie daarover. Leerpuntje!

Bij de presentatie van Rocco film ik hem live via Facebook. In het filmen ben ik nog een amateur maar het is erg leuk om te doen, even de ander in het zonnetje zetten. De verlichting in de zaal laat te wensen over voor een perfecte opname, maar ja je kunt niet alles hebben.

Nevin Özütok
Nevin Özütok en Rocco Piers

In de middag zijn we te gast bij een debat gezamenlijk georganiseerd door FemNet en RozeLinks. We zitten bij "Boost" op Ringdijk in Amsterdam Oost. Boost is een buurtinitiatief dat vluchtelingen zo snel mogelijk helpt te integreren. Er zijn taallessen, buurtactiviteiten en er wordt twee keer per week gekookt en gezellig samen gegeten.

Ik ben trots op dit initiatief van Gastvrij Oost, zij hebben de stad laten zien hoe de vluchtelingen in de wijk kunt helpen integreren. Geen beleid op papier maar gelijk aan de slag met partners in de wijk, daar houd ik van. Handen uit de mouwen, een deel van de oplossing te zijn.

De zaal is vol met Amsterdammers en kandidaten die op de lijst staan. Er zijn een stuk of twaalf kandidaten gekomen, de meeste van wat ik tot nu toe gezien heb. Als het om emancipatie, gelijke rechten en opkomen voor vrijheid gaat dan staat GroenLinks vooraan. Ik ben daarom blij dat FemNet samen met RozeLinks de campagnebijeenkomst heeft georganiseerd, want verdedigers van gelijke (mensen)rechten bereiken meer als ze er samen voor staan in het zijn voor wie je bent.